Buen, 2018

Buen er tænkt som en velkomsthilsen på K.B. Hallens monumentale, rå betonflade. Med sine tre buede aluminiumsrør, der strækker sig over 32 meter, følger lysinstallationen hallens arkitektur og integrerer sig i byggeriets konstruktion. Hvert rør indeholder indbyggede lysdioder, der i et langsomt tempo og med en nøje fastlagt systematik bevæger sig henover farvespektret. Om dagen er lyset neddæmpet i metalliske toner, og om aftenen bryder farverne frem og stråler i fuld styrke.

Lysende genkendelighed

Værket tager sit afsæt i regnbuens farverigdom og kulturhistoriske symbolik, hvis betydning nok har ændret sig gennem tiderne. Men for Collaro er det regnbuens genkendelige form, dens farvebrug og tydelige samspil med naturen, som er det væsentlige. Med de lysende farver har Buen en tilstedeværelse både om dagen og om natten, men uden at virke dominerende i forhold til bygningens arkitektur.

”Jeg ønsker med mit værk at skabe en mangfoldighed af farver og bevægelse i K.B. Hallens foyer – en mangfoldighed, som signalerer fællesskab, åbenhed og samvær, og som er i samklang med, at K.B. Hallen bliver en markant bygning, hvor tusindvis af mennesker mødes til sportsarrangementer, koncerter og andre kulturbegivenheder,” siger Viera Collaro om værket.